Homeopátia

Hogyan hatnak a homeopátiás szerek?

Sokáig ismeretlen volt a homeopátiás készítmények működési elve. Ma már a biofizikusok jóvoltából tudjuk, hogy bizonyos, a vizes oldaltokban ható quantummechanikai törvény-szerűségek érvényesülnek a homeopátiás szerek és az élő szervezet kapcsolatában akkor, amikor a szerekben elektromágneses hullámok formájában mérhetően jelenlévő információk kapcsolatba lépnek a beteg szervezet sejtjei, szövetei által kibocsátott hullámokkal.
Az adott tünetek alapján - a mintegy 2500 féle lehetségesből - kiválasztott legmegfelelőbb szer információi a szervezetben természetesen meglévő öngyógyulási energiát többszörösére képesek felerősíteni, s ezzel a gyógyulási folyamatot megindítani, illetve annak idejét hihetetlen mértékben lerövidíteni.
Miután a homeopátiás gyógyszerek speciális gyógyszergyárakban, természetes (növényi, állati, ásványi eredetű) alapanyagokból készülnek, nincs mellékhatásuk, s a kezelt állatok szervezetében nem képeznek káros maradványokat. Emellett edzik az állat szervezetét, mert stimulálják annak immunrendszerét is. Használatukkor - az előírt adagolás mellett - nem alakulhat ki allergia, könnyen adagolhatók, s ami nem utolsó szempont, hogy olcsóbbak, mint a hagyományos gyógyszerek.
Ennek is köszönhető, hogy szerte a világon mind a humán, mind az állatgyógyászat területén egyaránt terjed ez a "szelíd", ám igen hatékony - mind a megelőzés, mind a gyógyítás során alkalmazható - eljárás, melyet ma már úgy tűnik, joggal emlegetnek a XXI. század orvostudományaként.